در این مقاله قصد داریم به نکات مهم مراقبت از ایمپلنت دندان بپردازیم .برای افرادی که قصد دارند اقدام به کاشت ایمپلنت کنند؛ نیاز است که ابتدا از شرایط و راه های مراقبت از ایمپلنت آگاه شوند.
رزرو وقت مشاوره و معاینه رایگان
برای ویزیت و معاینه رایگان توسط متخصص ایمپلنت دندان شماره تماس خود را بگذارید.
یک سری نکات وجود دارد که باید قبل از ایمپلنت دندان به آن ها توجه کنید.
● انتخاب دندانپزشک ماهر و با تجربه برای ایمپلنت
● درمان پوسیدگی، عفونت و بیماری لثه که وجود عفونت کاشت ایمپلنت را با مشکلاتی مواجه میکند. همچنین سبب طولانی شدن دوران نقاهت کاشت میشود.
● شرح کامل وضعیت جسمانی یا مصرف داروی خاص
● جواب صادقانه به دندانپزشک خود در صورت پرسیدن سوال، بدهید.
● انجام اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت یکی دیگر از اقداماتی است که باید توسط پزشک انجام شود تا به تمامی مشکلات و بافت استخوانی دسترسی پیدا کند. این معاینه شامل محل قرار گیری عصب، بافت استخوانی و سینوسها میشود که انجام این معاینات در فرایند ایمپلنت بسیار ضروری است.
1. پرهیز از مصرف مواد غذایی که باعث رقیق شدن خون میشود.
2. استفاده از مسکن قوی قبل از جراحی
3. رعایت بهداشت دهان و دندان قبل از جراحی
4. استفاده از قرص آنتی بیوتیک
5. استراحت و خواب کافی قبل از انجام کاشت ایمپلنت
6. پرهیز از خوردن غذای چرب و شیرین قبل از ایمپلنت
7. به حداقل رساندن مصرف مشروبات الکلی و سیگار پیش از ایمپلنت
8. خوردن قرص آرام بخش در صورت وجود اضطراب
پس از کاشت ایمپلنت باید مراقبت هایی انجام دهید تا از بروز عفونت های احتمالی جلوگیری نمایید.
پس از جدا کردن بخیه ها باید بعد گذشت 3 روز تمامی نواحی اطراف ایمپلنت را به خوبی مسواک بزنید. برای جلوگیری از جمع شدن میکروب باید از دهانشویه مخصوص استفاده کنید. استفاده از خلال دندان در این مواقع اصلا توصیه نمیشود. تا 72 ساعت پس از ایمپلنت از مسواک زدن خودداری کنید.
تا چند ساعت پس از جراحی خونابه از دهانتان خارج میشود که اصلا جای نگرانی نیست. برای قطع خونابه ها می توانید از گاز استریل یا دستمال کاغذی روی محل استفاده کنید و آن را روی محل فشار دهید. پس از قطع خونریزی میتوانید غذاهای نرم بخورید.
بیشتر بخوانید: هزینه ایمپلنت دندان
تحقیقات نشان داده تمامی ایمپلنت ها تا ده سال یا بیش تر عمر می کنند. البته باید همانند دندان های طبیعی خود از آن ها مراقبت کنید. در این صورت عمر آن ها تا 25 سال نیز می رسد. با استعمال سیگار پس از ایمپلنت شما عمر آن ها را به شدت کاهش می دهید. روزی یک تا دوبار استفاده از نخ دندان و مسواک بسیار ضروری است. می توانید برای این کار از نخ دندان مخصوص یا مسواک نرم استفاده کنید. توجه داشته باشید از این طریق باید تمامی مواد غذایی از بین دندان ها به خصوص ایمپلنت به خوبی پاکسازی شود.
پس از ایمپلنت، خوردن آجیل و مغزهای سفت اصلا پیشنهاد نمی شود. به دلیل این که ساختار ایمپلنت فلزی است، خیلی سریع گرما را جذب کرده و سپس دفع می کند. همین انقباض و انبساط باعث می شود که ایمپلنت بشکند یا ترک بردارد. بنابراین از خوردن غذاها یا نوشیدنی های خیلی داغ پرهیز کنید.
ایمپلنت هم مانند هر جراحی دیگری نیازمند استراحت و آرامش پس از عمل است. به هیچ عنوان مجوز ورزشهای سنگین را ندارید. شما باید در این دوران از خودتان مراقبت کنید.
بلند کردن اجسام سنگین پس از ایمپلنت هم توصیه نمیشود. برای جلوگیری از سرگیجه هنگام خواب هر چند ساعت یک بار حالت خوابیدنتان را عوض کنید. همچنین جهت جلوگیری از سرگیجه، انجام پیاده روی سبک در خانه بسیار موثر است اما باید پس از چند روز استراحت اینکار را انجام دهید. هنگام پیاده روی استفاده از کیف سنگین اصلا توصیه نمیشود.
ورم و کبودی پس از جراحی ایمپلنت امری کاملا طبیعی است. برای جلوگیری از این التهابات می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. همچنین استراحت کافی در بهبود زخمها و التهاب بسیار تاثیرگذار است.
این ورم پس از گذشت چندروز کاهش می یابد در غیر این صورت یک زنگ خطر برایتان دارد. در بعضی موارد ورم صورت نه تنها کاهش نمی یابد بلکه روز به روز افزایش پیدا میکند. در صورت بروز همچین مشکلی باید فورا به دندانپزشک مراجعه کرده و او را مطلع کنید.
در این مواقع دندانپزشک با استفاده از اسکن مشکل را پیدا میکند. معمولا ورم به این شکل در اثر پس زدن ایمپلنت توسط استخوان فک بوجود میآید. همچنین ادامه دار بودن ورم گاهی به دلیل وجود عفونت در ناحیه ایمپلنت است. گاهی به دلیل عدم مهارت دندانپزشک، در صورتی که قسمت برش ایمپلنت گسترده باشد، ورم صورت افزایش می یابد.
همانطور که قبلا اشاره شد، مراقبت از دهان و دندان پس از جراحی بسیار اهمیت دارد. استفاده از دهانشویه باعث از بین رفتن باکتری های عفونی و از بین رفتن بوی بد دهان می شود. برای این دوران معمولا دندانپزشک دهانشویه خاصی را برایتان تجویز میکند. همچنین تعداد دفعات استفاده در روز هم به عهده دندانپزشک است.
البته هر نوع دهانشویه ای مناسب دوران بهبودی ایمپلنت نیست و ممکن است نتیجه عکس بدهد. بهتر است از دهانشویه های فاقد الکل و ترکیبات تحریک پذیر استفاده کنید. استفاده از محلول دهانشویه نمی تواند جایگزین مسواک شود. شما باید در روز استفاده از مسواک، نخ دندان و دهانشویه را در روتین روزانه خود قرار دهید.
دهانشویه را ابتدا به مدت 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید و سپس تخلیه کنید. در روزهای ابتدایی پس از جراحی اینکار را به صورت آهسته انجام دهید.
جمع بندی
اگر می خواهید تجربه کاشت ایمپلنت خوبی داشته باشید؛ می توانید از مرکز ایمپلنت در غرب تهران برای این موضوع مشاوره رایگان دریافت نمایید. کافیست فرم مربوطه را پر کرده تا به صورت رایگان معاینه شوید.
دیدگاهی ثبت نشده است