انجام مراحل قالب گیری ایمپلنت یکی از بخش های مهم در کاشت دندان است. زیرا اگر به درستی انجام نشود؛ می تواند مشکلات زیادی را برای شما ایجاد نماید. از همین رو، انتخاب دندانپزشک ماهر اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل در این مقاله به صورت جامع صفر تا صد مراحل قالب گیری ایمپلنت را توضیح می دهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر دندانپزشک خود را انتخاب نمایید.
قالب گیری روشی است که از دندانها و فک شما به طور دقیق کپی برداری میکنند. برای اینکار از مدلهای گچی از کل قوس دندان استفاده میشود. در صورتی که دندانپزشک برایتان ایمپلنت یا انواع کاشت دندانی را صلاح بداند، این مرحله بسیار مهم است. زیرا باید کاملا قالب مطابق با قوس دهانی ساخته شود تا ایمپلنتها بتوانند در جای مناسبشان قرار بگیرند.
در غیر این صورت تحریکات شدید باعث آزار شما میشود. اینکار با وجود این که سریع و آسان است اما مهارت کسی که برایتان قالب گیری انجام میدهد؛ اهمیت دارد. دندان به صورت طبیعی دارای بخشی به نام پریودنتال است این رابط از جنس فیبر بوده و دندانتان را به استخوان فک متصل میکند. زمانی که ایمپلنت در دهان قرار گرفته و به هم متصل شوند، عدم وجود رباط پریودنتال باعث اختلاف با دندان طبیعی خودتان میشوند. در صورت عدم قالب گیری مناسب در اثر فشرده کردن استخوان فک، استخوان کرستال از بین میرود.
برای اینکار، دندانپزشک از اجزای مختلفی استفاده میکند. اجزای قالب گیری باید کیفیت بسیار مناسبی داشته باشند تا این مرحله با مشکل مواجه نشود. با توجه به گران بودن پروسه کلی ایمپلنت، کاشت اباتمنت، جراحی لثه و همچنین مواد قالب گیری روی قیمت کلی آن تاثیر دارد. اجزای قالب گیری به شرح زیر است.
● سینی قالب: سینیها اجزایی هستند که مواد قالب گیری ایمپلنت درون آنها ریخته میشود که به عنوان تکیهگاه عمل میکند. سینی قالب گیری یا به صورت سفارشی ساخته میشوند یا دندانپزشک میتواند از قالب استوک استفاده کند. این سینیها در دو نوع بسته و باز موجود هستند.
● مواد قالب گیری: مواد قالب گیری درون سینی تزریق شده و در داخل دهان قرار میگیرند و پس از خارج کردن از دهان به شکل دقیقی دندانها را قالب گیری میکنند. معمولا از موادی مانند وینیل پلی سیلوکسان یا پلی اتر استفاده میشود. ویسکوزیته و سفتی این مواد باید به نحوی باشد که هنگام خارج کردن از دهان پاره نشوند و یا به اندازهای سفت نباشد که جزییات را ثبت نکنند.
انجام مراحل ایمپلنت باید خیلی دقیق انجام شود تا از بروز خطا جلوگیری کند. یکی از سوالاتی که همیشه پرسیده می شود این است که قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد؟ برای پاسخ به این پرسش می توان گفت که مراحل قالب گیری ایمپلنت دارای 4 مرحله اصلی است که در ادامه به آن می پردازیم. البته کل مراحل قالب گیری ایمپلنت بین 1 تا 8 دقیقه زمان میبرد.
انتخاب تری قالب گیری: تریها تکیهگاههای فلزی یا پلاستیکی هستند که مواد قالب باید روی آنها قرار بگیرد. به همین دلیل مهم است که یک پایه مناسب برای قوس دهانی بیمار انتخاب شود.
انتخاب مواد قالب گیری: پس از انتخاب پایه نوبت به انتخاب مواد قالب گیری ایمپلنت میرسد. به طور کلی متداولترین ماده مصرفی برای اینکار آلژینات بوده که نسخههای متفاوتی از آن در بازار وجود دارد. مهمترین مزیت آلژینات این است که خیلی سریع تنظیم میشود و این ماده برای بیماران حساس بسیار مناسب است.
تهیه خمیر قالب گیری: با اضافه کردن آب به آلژینات خمیر قالب گیری تهیه میشود. دندانپزشک باید آن را حدود یک دقیقه با کاردک مخصوص مخلوط کند تا یکدست شود. محتویات ظرف را باید تا جایی مخلوط کنند تا حالت خامهای و شکل پذیری به خود بگیرد و باید آن را در سینی قالب قرار داده و دندانپزشک آن را در دهانتان بگذارد.
خارج کردن: پس از چند دقیقه این مواد خشک شده و دندانپزشک نگهدارنده را از دهانتان به آرامی خارج میکند. شکل لثهها و فکتان روی خمی قالب باقی میماند.
معمولا قالب گیری ایمپلنت هیچ خطر یا عوارضی ندارد. اما یک سری بیماران به این ماده حساسیت نشان داده و دچار تهوع میشوند. این حساسیت در اثر ناراحتی ناشی از طعم بوی خاک مواد یا برخورد مواد به حلق است. در این صورت باید گفت مواد آلژینات یک خمیر نرم است و هیچ مواد افزودنی دیگری ندارد. اما ممکن است برایتان طعم ناخوشایندی داشته باشد. با این وجود بعد از قالب گیری باید دهانتان را آبکشی کنید تا این طعم از بین رود. به طور طبیعی تحریک انتهای حلق باعث تهوع و استفراغ میشود. این واکنش آلرژیک به میزان حساسیت شما بستگی زیادی دارد. زمانی که بدن متوجه میشود که یک جسم خارجی وارد گلو یا نای شما شده است، برای دفاع از خود این واکنش را نشان میدهد.
قالب گیری ایمپلنت به 2 روش انجام میشود.
روش کلاسیک: این روش قابل اعتمادترین نوع قالب گیری ایمپلنت است. در این شیوه با استفاده از همان قوس تری و خمیر پر شده انجام میشود. رایجترین خمیر آلژینات که صورتی رنگ کلاسیک است و به سرعت سفت میشود. مواد سیلیکونی از این ماده دقیقتر هستند اما هزینه گرانتری دارند. هنگامی که این مواد در دهان قرار گرفته باشند، شکل لثه را به خود میگیرند.
روش دیجیتال: قالب گیری ایمپلنت به روش دیجیتال یک روش نوآورانه محسوب میشود. یک تصویر سه بعدی از طریق اسکنر از دهانتان میگیرد و آناتومی دهان را به اطلاعات دیجیتال تبدیل میکند و یک مدل از دهانتان میسازد. با استفاده از این تکنیک فقط از جاهایی که نیاز است ایمپلنت انجام شود، قالب گیری میکنند. در این روش خبری از تهوع نیست و احساسی مانند خفگی به شما دست نمیدهد. همچنین زمان جلسه به حداقل خود میرسد. به این نکته توجه کنید که در ایران همان روش کلاسیک انجام میشود.
قالب گیری ایمپلنت یکی از مراحل کشت دندانی محسوب میشود که اهمیت زیادی دارد تا دقیق انجام شود. دو روش کلاسیک و دیجیتال از روشهای قالب گیری هستند که کلاسیک در ایران رایجتر است. ممکن است هنگام قالب گیری به دلیل حساسیت به این ماده یا وارد شدن یک شی خارجی در دهانتان احساس تهوع به شما دست دهد، جای نگرانی نیست زیرا که این حس برای مدت کوتاهی بین یک تا 8 دقیقه باقی میماند.
سخن آخر
در این مقاله به مراحل قالب گیری ایمپلنت پرداختیم تا بتوانید با آشنایی از قالب گیری ایمپلنت اقدام به ترمیم دندان های خود نمایید. همچینن می توانید برای آگاهی از هزینه ایمپلنت دندان و استفاده از مشاوره رایگان با شماره های 02144001240 و 02144001241 تماس بگیرید.
دیدگاهی ثبت نشده است